Поки НАБУ чекає від Британії екстрадиції Онищенка, він робить селфі в лондонському ресторані “Нобу”

 

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розраховує, що Велика Британія екстрадіює до України нардепа Олександра Онищенка, оскільки Лондон допомагав у створенні НАБУ. Про це Ситник повідомив на брифінгу в понеділок, 15 серпня, в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Там великий обсяг матеріалів, який треба перевести для того, щоб виставити в рядок в Інтерполі. Зараз переклад закінчується, офіційно запускаємо Інтерпол”, – сказав голова НАБУ.

“Так, я вивчав практику, практично немає випадків, коли з Британії видавали [обвинувачених], але в мене є надія, у зв’язку з тим, що це новостворений орган, НАБУ, у розвиток і створення якого дуже великий внесок зробила Великобританія, можливо, це буде приводом змінити цю практику”, – поділився Ситник.

“По-друге, у цій справі дуже багато арештовано майна, коштів, рухомого і нерухомого майна, і наша Верховна Рада – вона запустила та внесла зміни щодо спеціального розслідування, за відсутності підсудного. Тому, якщо навіть припустити, що не закінчиться нічим його повернення – хоча ми до останнього будемо вживати заходів, щоб повернути його, запустити процес екстрадиції, – є можливість повернути до бюджету кошти. І це найважливіше завдання, оскільки ви знаєте про дефіцит державного бюджету”, – заявив Артем Ситник.

Варто зауважити, що напередодні Олександро Онищенко, знущаючись з НАБУ, оприлюднив і “Інстаграмі” своє фото у відомому ресторані “Нобу” на Берклі-стріт, 15, у Лондоні.

Онищенко Нобу

Читайте також:
Онищенко запрошує НАБУ до себе в Лондон. Його готуються оголосити в міжнародний розшук

Як писала Новинарня, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, через яку державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд. грн. Її організатором названо нардепа з групи “Воля народу” Олександра Онищенка.

Читайте також:
Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

Суд за клопотанням НАБУ наклав арешт на грошові кошти, розміщені на двох депозитних субрахунках в латвійському банку Trasta komercbanka, які були відкриті на ім’я Онищенка, а також заарештував рахунки афілійованих з ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited в латвійських банках PrivatBank і Trasta komercbanka.
Раніше парламент позбавив Олександра Онищенка депутатської недоторканності й дав згоду на затримання та арешт, а Солом’янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання Олександру Онищенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак ще раніше він виїхав за кордон.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна