Голова НАБУ назвав “маразмом” протокол СБУ про нібито корупцію викладачки з Бюро

 

“Співробітники Служби безпеки України викрили на корупції заступницю начальника одного з відділів Національного антикорупційного бюро, яка незаконно заробляла гроші в іншій організації”, – повідомлення такого змісту поширив сьогодні, 15 серпня, прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що колишня росіянка отримала українське громадянство у 2002 році, а у 2013-2014 роках працювала в посольстві України в Москві на відповідальних посадах.
Під час роботи в НАБУ чиновниця, отримуючи заробітну плату майже в 40 тисяч гривень та маючи доступ до конфіденційної інформації, тричі підробляла “тренером” на заходах одного з європейських фондів. Таким чином посадовець порушила вимоги ст. 25 Закону України “Про запобігання корупції” та ч. 2 ст. 13 Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України”.

Співробітники СБ України, за погодженням з Генеральною прокуратурою України, склали щодо заступниці начальника відділу протокол про адміністративне правопорушення пов’язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 1724 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Відповідний протокол скеровано для розгляду до Солом’янського районного суду Києва”, – поінформували у спецслужбі.

Коментуючи повідомлення СБУ, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу заявив, що про цей протокол без сміху говорити не можна.

“З’явилося повідомлення, що СБУ склала адміністративний протокол стосовно заступника начальника відділу НАБУ. Чесно кажучи, без сміху це коментувати неможливо, але я буду намагатися стримуватися”, – сказав Ситник в ефірі каналу “112 Україна”.

“Цей працівник займає посаду заступника начальника відділу забезпечення роботи директора НАБУ. В її прямі обов’язки входить організація міжнародних зустрічей керівництва НАБУ, директора та його заступників, можливо, начальників відділів. У той же час, враховуючи те, що у неї є певні здібності й освіта, вона тричі займалася викладацькою діяльністю. Викладацька, творча діяльність, вона є дозволеною для державних службовців. Але чому СБУ, центральний апарат відділу “К”, все ж виявив такий серйозний прецедент, коли працівник НАБУ тричі проводив лекції й отримував за це відповідну оплату, склали протокол, погодили його з ГПУ?

До цього працівника прийшло цілих четверо офіцерів відділу “К” вручати цей протокол. Я розумію, що є певний опір нашій роботі, але в цьому опорі, мені здається, не зовсім доцільно опускатися до такого маразму”, – заявив Ситник.

Нагадаємо, 12 серпня працівники СБУ разом із групою прокурорів Генпрокуратури помітили стеження за собою оперативників НАБУ і взяли їх у заручники, що спричинило силовий конфлікт співробітників двох відомств.

Читайте також:
Ситник: Війни між ГПУ й НАБУ немає, є приватні інтереси департаменту “Кононенка-Грановського”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна