Бійці полку “Миротворець” пікетують ГПУ через затримання їхнього побратима

 

Бійці полку поліції особливого призначення “Миротворець” та їх симпатики у понеділок, 15 серпня, пікетували будівлю Генеральної прокуратури. Вони вважають несправедливими обвинувачення прокуратурою Луганщини бійця підрозділу “Миротворець” Дмитра Іващенка.
Народний депутат Юрій Тимошенко (фракція “Народний фронт”) заніс у приймальню генпрокурора Юрія Луценка звернення від пікетувальників з цього приводу, повідомляє Еспресо.TV.

“Ключові наші вимоги – це зняти обвинувачення з Дмитра Іващенка. Це події річної давнини, коли ми разом служили в батальйоні “Гарпун”, виконували бойові завдання у Станиці Луганській. Це фактично передній край оборони нашої країни. Захист України прокуратура тепер називає “розбоєм, вчиненим організованою групою осіб” і хоче посадити Іващенка на 12 років. Я не знаю, хто буде входити в цю організовану групу, напевно весь наш підрозділ. Тому що ми всі виконували всі ці завдання. Взагалі всі бійці, які на той час захищали нашу державу”, – заявив доброволець полку “Миротворець” Олександр Войтко.

Войтко додав, що в нього є підозра, що буде переслідування й щодо нього, адже був запит від карного розшуку.
“А саме карний розшук вчора побив Іващенка під час затримання”, – додав Олександр Войтко.

Іващенку нібито інкримінують “викрадення магнітоли і побиття сепаратистки”.

Як відомо, співробітник полку поліції особливого призначення “Миротворець” Дмитро Іващенко був затриманий 14 серпня в Сєвєродонецьку працівниками управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області під час виконання службових обов’язків.

Читайте також:
Військовий прокурор вважає наслідки амністії учасників АТО “страшними для країни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна