В Одесі поліція затримала 20 противників ЛГБТ-маршу. ОНОВЛЕНО

 

В Одесі поліція затримала 20 осіб, які намагалися зірвати Марш рівності.

“Думська” спершу повідомила про чотирьох затриманих: “Поліція запобігла нападу групи невідомих на учасників квір-фестивалю “Одеса Прайд”, які провели Марш рівності на Приморському бульварі Одеси. Молодих людей, які намагалися зірвати акцію, досить жорстко блокував біля музею Морфлоту поліцейський спецназ. Чотирьох затримали і доставили в райвідділ, інших зараз хочуть посадити в автобус та централізовано вивезти”.

Відомо, що нападники представилися членами організації “Сокіл”. Остання позиціонує себе як “молодіжна громадська організація спортивно-патріотичної молоді, якій не байдужа доля білої раси та національна ідея”.

Невдовзі УНІАН оновив дані: “В Одесі в поліцію доставлено 20 осіб, які намагалися завадити проведенню «Маршу рівності», що відбувся сьогодні в рамках фестивалю квір-культури «ОдесаПрайд-2016»”.

“Ці 20 громадян поводилися агресивно. Їх доставлено до Приморського відділу поліції для встановлення особи і проведення профілактичних бесід. Співробітники поліції запобігли спробі створення масових заворушень, і ЛГБТ-марш пройшов без грубих порушень громадського порядку”, – зазначили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Поліціянти управлінні додали, що дії цих громадян підпадають під ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі уточнюються нюанси того, що сталося, після чого буде ухвалено відповідне правове рішення.

Одеса-марш-рівності-1

Що стосується самого ЛГБТ-маршу, то, як повідомляла “Новинарня”, в ньому взяли участь понад 50 осіб. Вони пройшли від Дюка до будівлі міської ради, закликаючи одеситів згуртуватися навколо принципу рівності всіх перед законом. Потім вони сіли в автобуси і залишили місце проведення акції.

Охорону ЛГБТ-акції забезпечували майже 300 правоохоронців.

Нагадаємо, що раніше Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити Марш рівності в місті.
Але 13 серпня в центрі Одеси було організовано належні заходи безпеки. Правоохоронці перекривали автобусами прохід по ділянці Приморського бульвару від Дюка до Думської площі. На місці працювали вибухотехніки.

Читайте також:
У Києві пройшов Марш рівності ЛГБТ. Поліція забезпечила порядок. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна