Сердюк, якого в РФ називають “організатором диверсії в Криму”: Це нісенітниця

 

Володимир Сердюк, якого російські ЗМІ назвали організатором “диверсії” в Криму, назвав такі звинувачення “нісенітницею” і запевнив, що не має стосунку до розвідки і спецслужб.

У коментарі “Громадському” Сердюк заявив: єдине, що в озвученій російськими джерелами інформації відповідає дійсності, – це його прізвище та ім’я і той факт, що він дійсно служив у 37-му батальйоні. Який при цьому не має жодного стосунку до Головного управління розвідки Міноборони (як стверджує, скажімо, РІА “Новости”).

“Я служив у 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов’язками було говорити з людьми, боротися з «аватарами», оформлювати СЗЧ (самовільне залишення частини. – Ред.). Ну і все. Ні до розвідки, ні до спецслужб я стосунку не маю. Не мав і не маю. І не хочу, бо не володію ні знаннями, ні досвідом”, – сказав Сердюк.

“Нісенітниця якась. Я ніколи не був начальником розвідки. Тільки сьогодні зранку дістався до інтернету і почитав все, що пишуть. Я зараз під враженням від усього цього. Шокований. Я нічого не організовував та нікого нікуди не відправляв. Я доброчесна людина. Не терорист, не задумую нічого. Живу собі і родину годую. А тут прогримів на всю країну. Мені телефонують, а я навіть не знаю, що коментувати. Тривожно через все це”, – наголосив чоловік.

Він також розповів, що був демобілізований 30 вересня 2015 року. Нині мешкає у Києві та займається тим бізнесом, який залишив до війни – невеликим проектним бюро.

“Женю (Євгена Панова. – Ред.) я знаю, в мене навіть є записи, коли я з ним спілкувався згідно зі своїми обов’язками. Я не знаю, що він там розказав, але, очевидно, не по своїй волі. Ми з ним служили в один час, але призвали його раніше. Відповідно, він і звільнився раніше.
Він же назвав ще двох бійців з нашого батальйону. Це Олексій Сандул та Олег Дмитренко. Олексій взагалі після осколкового поранення, в нього рука не працює. Він постійно по лікарнях. Олегу стільки ж, скільки мені – за п’ятдесят років. Ну який із нього розвідник?”, – зауважив Сердюк.

Нісенітницею він вважає і те, в чому підозрюють Панова.

“Судячи з відео, спілкувались із Женею, м’яко кажучи, не гуманно. По відео зрозуміло, що його били. Реакція якась заторможена. Помітне нестикування. Навіть коли він моє прізвище називає, з паузами. Таке враження, наче йому хтось диктує. А щодо того, в чому його звинувачують – то в мене в голові не вкладається. Ну де Женя, а де те, що йому інкримінують?”, – додав Сердюк.

Він також зазначив, що Панов “патріотично налаштований, але в нього здоров’я слабке“.

“Він коли ще до нас прийшов, було дивно, як його у військкоматі з таким здоров’ям пропустили”, – розповів Сердюк.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на дані джерел у спецслужбах РФ повідомили, що організатором “диверсії” в окупованому Росією Криму був “начальник розвідки 37-го батальйону 56-ї бригади Головного управління розвідки Міноборони України Володимир Сердюк”.

У свою чергу, Міноборони в суботу, 13 серпня, заявило, що у складі Головного управління розвідки ніколи не існувало 37-го батальйону 56-ї бригади.

Читайте також:
Панов в’їхав у Крим на своєму авто і не є співробітником розвідки, – ГУР

Як писала Новинарня, після відео з Євгеном Пановим Федеральна служба безпеки Росії оприлюднила записи допиту ще кількох чоловіків, нібито затриманих у справі “українських диверсантів у Криму”.

Серед них, зокрема, Андрій Захтей – раніше судимий уродженець Львівщини, нині – громадянин Росії пропутінської спрямованості, який перебував на гачку правоохоронців РФ за чергові порушення закону.
Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що за плечима Захтея (прізвисько “Зая”) – дві судимості в Україні в втеча в Росію після фінансового шахрайства 2011 року.

11 серпня окупаційний Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила розвідку Міністерства оборони України в підготовці терактів у Криму, а ЗС України – в обстрілах окупованої Росією території Криму.

Читайте також:
Кримська провокація Кремля: Гляйвіц-2, сигнал для Заходу чи конвульсії?

Порошенко закликав громадян України не їздити в Крим і доручив МЗС ініціювати розмову з Путіним

Українські силовики розповіли, хто насправді винен у стрілянині під Армянськом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна