Прикордонна служба відмовляється від призову строковиків через наплив контрактників

 

Державна прикордонна служба України цієї осені планує відмовитися від призову на строкову службу до лав ДПСУ. Про це заявив глава служби Віктор Назаренко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“У зв’язку з тим, що прикордонникам підняли зарплати і це призвело до збільшення кількості контрактників, скоріш за все, ми відмовимося від цієї практики, і восени вже не будемо проводити призову строковиків”, – сказав він.

Глава прикордонного відомства нагадав, що в поточному році прикордонна служба відновила призов на строкову службу і прийняла до своїх лав близько 4 тисяч строковиків.

Це було зроблено у зв’язку з тим, що не було інших варіантів збільшити кількість службовців при наявному ресурсі, а також для недопущення зниження готовності до дій своїх підрозділів.

Нагадаємо, через зростання кількості контрактників Генштаб ЗСУ в 2016 році припинив практику проведення часткової мобілізації до Збройних сил.

Читайте також:
В Україні стартував призов строковиків: кого, скільки, навіщо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна