Росія поставила в Криму новітню ракетну систему С-400

 

Росія доставила до анексованого нею Криму новітню зенітну ракетну систему С-400 “Тріумф”. За офіційною інформацією з московських джерел, ракети С-400 прийшли в російський зенітний ракетний полк для участі в маневрах “Кавказ-2016”.

“Зенітний ракетний полк 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу, дислокований у Республіці Крим, отримав на озброєння сучасну зенітну ракетну систему – С-400 “Тріумф”, – повідомили 12 серпня агенції ТАСС у прес-службі окуругу.

Мобільна багатоканальна ЗРС С-400 “Тріумф” – новітня зенітна ракетна система великої дальності (до 250 км), прийнята на озброєння ЗС Росії в 2001 році.
Система призначена для знищення авіації, крилатих і балістичних ракет, зокрема середнього радіусу дії, також може застосовуватися проти наземних об’єктів.

ЗРC С-400 Тріумф інфографіка

Посилення військової присутності РФ в окупованому Криму відбувається на тлі чергового загострення відносин між Києвом та Москвою.

10 серпня ФСБ Росії заявила, нібито запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міноборони України, а також повідомила про вбивство двох прикордонників РФ та обстріли Криму з боку материкової України.
Президент Путін оголосив про намір відповісти на “терор” України.

Українська сторона спростувала заяву ФСБ та назвала її провокацією і “маячнею”.

Невдовзі Росія проводитиме біля кордонів України широкомасштабні військові навчання “Кавказ-2016”, які дозволять ЗС Росії сформувати потужне міжвидове угруповання з можливістю швидких перекидань та завдавання ударів.

Читайте також:
Росія категорично відмовляється пускати СММ ОБСЄ у “віджатий” Крим

На півдні України морські піхотинці та ракетні війська відпрацьовують навички

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна