Кабмін розширив санкційний “список Савченко-Сенцова-Кольченка”

 

Кабінет Міністрів України затвердив та вніс на розгляд Ради нацбезпеки й оборони розширений санкційний список осіб, причетних до незаконних обвинувальних вироків та інших протиправних дій щодо громадян України Савченко, Сенцова, Кольченка.
Відповідне розпорядження оприлюднено на сайті уряду у п’ятницю, 12 cерпня.

Розпорядження №574-р було підписано прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом 8 серпня.

 

У документі сказано:

“1. У зв’язку з винесенням судовими органами Російської Федерації незаконних обвинувальних вироків та здійсненням інших протиправних дій щодо громадян України та відповідно до статті 5 Закону України “Про санкції”, а також на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка”, введеного в дію Указом Президента України від 29 березня 2016 р. № 121, схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до зазначених протиправних дій (далі — санкції), за переліком згідно з додатком (для службового користування).

2. Органам державної влади, на які буде покладено виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій, протягом строку дії санкцій у разі звернення особи за видачею документа дозвільного характеру, видача якого заборонена як санкція, або волевиявлення особи щодо вчинення правочину, вчинення якого заборонено як санкція, проводити перевірку належності такої особи до числа осіб, на яких поширюються санкції.

3. Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України щодо застосування санкцій поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав з метою розгляду ними питання про запровадження аналогічних санкцій.

4. Винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України питання щодо строку застосування санкцій та інформування осіб про застосування до них санкцій, а також щодо оприлюднення списку таких осіб”.

Перелік осіб, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), закрито в розділі “Для службового користування”.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко затвердив санкційний “список Савченко” 30 березня ц.р.

Читайте також:
Адвокат: Список Савченко – актуальний.
І є росіяни, яких ще можна міняти на українських в’язнів

Литва – перша країна ЄС, яка взяла до виконання “список Савченко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна