В Європарламенті хочуть покарати Польщу й Угорщину за міграційну політику

 

Політична група німецьких лібералів та християнських демократів Європейського парламенту вимагає скорочення євросоюзних дотацій для Польщі та Угорщини “несолідарне ставлення” цих держав до міграційної кризи в Євросоюзі. Про це повідомляє Польське радіо.

Німеччина є найбільшим донором бюджету ЄС. У 2015 році Берлін вклав у євросоюзну скрабницю на 14,3 млрд. євро більше, ніж отримав з усіх брюссельських фондів.

Водночас Польща є найбільшим споживачем субсидій від Євросоюзу: за минулий рік Варшава отримала від Брюсселя 9,4 млрд. євро.

За цим показником Польща помітно перегнала інших найбільших адресатів фінансових дотацій у ЄС: Чехію, яка у 2015 році отримала зі спільного європейського бюджету 5,7 млрд. євро, Румунію – 5,2 млрд., Грецію – 4,9 млрд. та Угорщину – 4,6 млрд. євро.

“Виплати країнам, які не дотримуються європейського права, або державам, які недостатньо співпрацюють у справі прийому і реєстрації біженців, мають бути скорочені”, – заявила голова комітету з бюджетного контролю в Європарламенті Інге Грессле.

Заступник голови Європарламенту, член німецької Вільної демократичної партії Александер Граф Ламбсдорфф також висловився за покарання фінансовим тиском на тих членів ЄС, які не хочуть співпрацювати.

“Уряд Німеччини під час планової перевірки бюджету Євросоюзу має подбати про те, аби країни-одержувачі, такі як Польща і Угорщина, дотримувалися солідарної позиції у питаннях міграції та поважали європейські цінності”, – заявив німецький політик.

Основними донорами фондів ЄС, крім Німеччини, у 2015 році були: Велика Британія (11,5 млрд.), Франція (5,5 млрд.), Нідерланди (3,7 млрд.) та Італія (2,8 млрд.).

Читайте також:
Посланці ООН заявили, що ЄС має кардинально змінити політику щодо біженців

Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС.
До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна