Найєм: Справжні теракти – це коли громадяни РФ убивають українців на їхній території

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка

(FB)

Бувають новини, від яких геть втрачається здатність підбирати пристойні слова. Не можу зрозуміти, що більше дратує в заявах ФСБ і Володимира Путіна – лицемірство чи нічим не прикрита контрольована істерика.

Справедливості заради, треба сказати, що я об’єктивно не можу знати всієї інформації про діяльність українських спецслужб. Але у мене хороша пам’ять, я вмію гортати стрічку новин назад, і точно можу порівняти сьогоднішнє красномовство з награним, а часом і потворним мовчанням Кремля, коли йшлося про справжні спецоперації і теракти.

Так ось, хотілося б нагадати панам із ФСБ й особисто Володимиру Володимировичу, що спецоперації і теракти, це…

…коли розвідників твоїх збройних сил у повному обмундируванні ловлять на чужій території під час вбивства громадян іншої (!) країни, а ти по-зрадницькому відмовчується, щоб потім торгуватися за них незаконно утримуваними журналістами і режисерами;

…коли навіть Google при введенні слова «псковські» підказує слово «десантники», натякаючи на цілу роту загиблих солдат, про яких влада змушена підло замовчувати, боячись міжнародного скандалу;

…коли помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков особисто (!) заслуховує звіти лідерів кримінальних елементів у центрі окупованих територій;

…коли службіст частин спеціального призначення ФСБ, учасник воєн у Придністров’ї, Чечні та Боснії Ігор Гіркін захоплює міста на чужій території, і відкрито (!) вбиває громадян чужої країни, а потім спокійно знаходить притулок в Москві;

…і коли потім у підвалах звільнених міст знаходять цілі склади озброєнь із документацією російських військових частин;

…коли, наприклад, зв’язківець Російської армії, уродженець Ухти Республіки Комі Арсеній Павлов називає себе «Мотороллою» і їде на камеру вбивати громадян вільної країни, за що в Росії його приймають як героя.

А ще, Володимире Володимировичу, «спецоперації» – це коли щодня (!) десятки (!) сімей твоєї країни отримують тіла своїх синів, чоловіків і братів убитими, покаліченими або пораненими.

Про «зелених чоловічків» у тому ж Криму згадувати не будемо – недобре ставити ідіотів у зовсім незручне становище.

Читайте також:
Путін придумав, як скасувати зустріч в “нормандському форматі”, звинувативши Україну

Активіста “Самооборони Енергодара” Панова ФСБ, можливо, викрало й вивезло до Криму,
щоб звинуватити в диверсії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна