Інтерпол може оголосити Онищенка в розшук найближчими днями, – Холодницький

 

Україна готує необхідні документи для Інтерполу з метою оголошення в міжнародний розшук народного депутата України Олександра Онищенка.
Про це повідомив на прес-конференції сьогодні, 11 серпня, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Зараз починаються відповідні процедури, повірте, в Європі іноді так буває, що бюрократія крутіша, ніж у нас. Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб якомога швидше це зробити. Вже попередньо спілкувалися з Інтерполом. Пакет документів готується. Сьогодні, буквально зараз, передано на переклад англійською весь пакет документів. Зокрема ті, які підтверджують неполітичний характер – раз, підтверджують суто економічний корупційний злочин – два, і підтверджують відсутність жодних політичних репресій стосовно депутата Онищенка”, – сказав Холодницький.

За його словами, САП робить усе можливе для прискорення процесу і має сподівання на те, що Інтерпол може оголосити Онищенка в розшук уже наступного тижня.

“Я думаю, вже наступного тижня так звані «червоні маркери», «червоні прапорці» (тобто червона картка Інтерполу. – “Н”) уже можуть бути виставлені. Але, знову-таки, конкретно це буде понеділок чи вівторок, сказати не можу”, – додав Холодницький.

Як писала Новинарня, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт члена депутатської групи “Воля народу” Олександра Онищенка. Але самого депутата в залі засідань ВР не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

28 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Того ж дня нардеп попросив у парламенті про відпустку.

А вже 29 липня стало відомо, що Онищенко перебуває в Лондоні, де завершує оформлення виду на проживання. Він заявив, що не повернеться в Україну, просить політичного притулку в Британії і звідти доводитиме свою невинуватість у судових процесах.

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії “Укргазвидобування”.

Читайте також:
Онищенко запрошує НАБУ до себе в Лондон. Його готуються оголосити
в міжнародний розшук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна