“ДНРівці” намагались заволодіти держземлею на 250 мільйонів гривень

 

Служба безпеки України припинила спробу заволодіння підприємцями самопроголошеної “ДНР” 7,3 тис. га сільськогосподарських угідь на підконтрольній Україні території вартістю 250 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Співробітники СБУ припинили спробу заволодіння ділками з так званої “ДНР” землями Національної академії аграрних наук вартістю понад 250 млн гривень, які перебувають на підконтрольній українській владі території Донеччини”, – сказано в ньому.

Повідомляється, що для легалізації прав власності на землю, ділки направили кур’єра до Києва, де приватний нотаріус провів незаконну реєстрацію документів. Надалі вони здійснили кілька фіктивних перепродажів прав власності для унеможливлення судових позовів.

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою під час обшуків у офісі нотаріуса вилучили документи, які свідчать про незаконність оформлення прав власності на землі академії. На підставі матеріалів СБУ судом накладено арешт на всі земельні ділянки площею 7,3 тисячі гектарів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Читайте також:
“Відкупилися”. Депутати Бучі виділили псевдоАТОвцям Авакова гектар землі під забудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна