Бойовики застосували важку артилерію проти сил АТО у Водяному

 

Бойовики 67 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) 10 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною, але контрольованою. Упродовж минулої доби російські окупанти 67 разів застосовували зброю проти українських захисників. Обстріл тривали до 11:00, о п’ятій годині вечора противник знову порушив режим припинення вогню по всій лінії розмежування. Найбільше, 32 обстрілу, зафіксовано на Маріупольському напрямку”, – сказано в ньому.

Зокрема, противник двічі використав заборонену “мінських домовленостей” важку артилерію, випустивши 70 снарядів калібру 122 мм в сторону наших укріплень в Водяному.

На ділянці фронту Марїнка – Широкинесупротивник здійснював збройні провокації, ведучикулеметний, гранатометний та мінометний вогонь. У Новотроїцькому зафіксовано вогонь ззенітних установок. У Старогнатівці, Талаківці та Марїнці ворог задіяв бронетехніку. Поблизу Широкиного та Талаківки активність проявила снайперська пара.

На Донецькому напрямку на ділянці фронту в районі Авдіївки російські окупанти неодноразово відкривали мінометний,гранатометний та кулеметнийвогонь. А з настанням темної пори доби по позиціях в Опитному ворог застосував важку артилерію.По захисникахЛуганського та Невельського ворог бив змінометів 120 та 82 мм калібру, а уНовоселівці Другійвів гранатометний вогонь.

На Луганському напрямку поблизу Станиці Луганської мінометні та гранатометні обстріли супротивник вів в напрямку гори Князя Ігора.По наших позиціях у Новоалександрівці, Новозванівці та Золотому вівся гранатометний вогонь, уПопасній противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. На інших ділянках напрямку ворожі обстріли носили здебільшого неприцільний характер.

Двічі на Маріупольському напрямку українськими військовими виявлено безпілотні літальні апарати, по яким було відкрито вогонь. На ділянці Талаківка – Водяне відмічене комплексне застосування комплексу повітряної розвідки з засобами вогневого ураження противника, які вели вогонь на придушення цілей сил АТО.

Читайте також:
Бойовики 22 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна