Ватажка “ЛНР” викликають у Київ на суд

 

Подільський районний суд м. Києва викликає ватажка самопроголошеної “Луганської республіки” Ігоря Плотницького як обвинуваченого на судове засідання, яке відбудеться 31 серпня. Відповідне оголошення розміщено в газеті “Урядовий кур’єр”.

Плотницького обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини організованою групою з тяжкими наслідками), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, вчинений групою осіб, що спричинив заподіяння значної майнової шкоди чи інших тяжких наслідків), ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).
Очевидно, ідеться про справу щодо незаконного вивезення в Росію Надії Савченко.

Зазначається, що явка до суду обов’язкова, а при собі Плотницький повинен мати паспорт або документ, який посвідчує особу.

“У разі неявки обвинуваченого до суду, оголошення вважається належним повідомленням, а кримінальне провадження буде здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, в березні СБУ викликала Ігоря Плотницького на допит у справі про викрадення Савченко. Він не з’явився.

Читайте також:
Прокуратура оголосила ватажку “ЛНР” підозру в теракті проти Іл-76

Нагадаємо, вранці 6 серпня в Луганську відбувся замах на ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького. Однак уже наступного дня його виписали з лікарні.

Читайте також:
Лавров переплутав “ЛНР” із Лаосом. ВІДЕО

“Теракт” проти Плотницького – імітація, яка не влаштовує ФСБ, – аналіз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна