Українців закликають терміново залишити Алеппо, де повстанці й війська уряду Сирії готуються до великої битви

 

Посольство України в Сирії закликає українців терміново залишити райони бойових дій у зв’язку із загостренням безпекової ситуації в Алеппо.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці посольства у “Фейсбуці”.

У посольстві нагадують, що організовують евакуацію українських громадян із Алеппо через Дамаск і Бейрут.

Раніше стало відомо, що війська, підконтрольні президенту Сирії Башару Асаду, і сирійські повстанці збирають підкріплення в Алеппо, готуючись до вирішальної боротьби за контроль над цим другим за величиною містом країни.

Боротьба за колишній економічний центр Сирії посилилася після того, як минулими вихідними сили опозиції прорвали оборону урядових військ на східній околиці Алеппо, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AFP.

У неділю, 7 серпня, повстанці оголосили про намір захопити все місто, але сили Асада за підтримки російської авіації намагаються їх вибити, зібравши підкріплення в західній частині Алеппо.

Центр моніторингу за дотриманням прав людини в Сирії повідомив, що близько 2000 провладних бойовиків із Сирії, Іраку, Ірану та ліванського шиїтського руху “Хезболла” прибули в Алеппо в неділю ввечері.

Громадянська війна в Сирії триває вже понад п’ять років. За даними сирійських правозахисних організацій, з її початку загинуло більше 290 тисяч людей, з них понад 84 тисячі – цивільних.

Читайте також:
В інтернет виклали відео знищення російського гелікоптера в Сирії.
Убитий полковник імовірно воював на Донбасі

Внаслідок бомбардування російською авіацією в Сирії загинули
кілька десятків людей і журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна