Екс-заступник голови Дніпра завдав збитків державі на 30 млн гривень

 

Прокуратура Дніпропетровської області 9 серпня повідомила про підозру в нанесенні 30 млн гривень збитків державному бюджету колишньому першому заступникові голови Дніпропетровської міської ради. Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури області.

Відповідно до повідомлення, слідчим управлінням прокуратури Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно першого заступника голови Дніпропетровської міської ради (працював на посаді з 2000 по 2013 та з 2014 по 2015рр) за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).

Як зазначається, що 53 підприємства не сплатили до державного бюджету грошові кошти у вигляді пайових внесків на суму понад 18,3 млн грн у період своєї діяльності посадовця, у результаті використання  службового становища та діючи в інтересах юридичних осіб.

Досудовим розслідуванням також встановлено, що перший заступник міського голови, достовірно знаючи про рішення Дніпропетровської місцевої ради та господарського суду Дніпропетровської області про передачу на баланс одного з комунальних підприємств об’єктів нерухомого майна, не забезпечив їх виконання, внаслідок чого 230 об’єктів нерухомої комунальної власності лишилися на балансі житло-комунальних підприємств, які у подальшому було визнано банкрутами, а об’єкти нерухомості через процедуру ліквідації перейшли у власність приватних юридичних осіб.

“Посадовець підписав та видав рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради про передачу  нежитлового приміщення з балансу діючого комунального підприємства на баланс іншого, яке на той час не здійснювало господарської діяльності та відносно якого у 2012 році було розпочато процедуру банкрутства. У подальшому це стало підставою для вибуття вказаного приміщення з комунальної власності шляхом відчуження через процедуру ліквідації підприємства, що спричинило державі збитки на суму майже 3,5 млн грн”, – сказано в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
ГПУ звинувачує посадовців “Приватбанку” в розкраданні 19 млрд. грн. У банку спростовують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна