Апеляційний суд визнав законним арешт Єфремова

 

Апеляційний суд Києва визнав законним і залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту для колишнього депутата Верховної Ради Олександра Єфремова (фракція Партії регіонів).

Відповідну ухвалу оголосив головуючий колегії суддів палати з кримінальних справ Апеляційного суду м. Києва Віктор Глиняний, передає кореспондент УНІАН.

“Апеляційну скаргу адвокатів підозрюваного Єфремова залишити без задоволення, ухвалу Печерського районного суду Києва залишити без змін”, – йдеться в рішення суду.

Як відомо, Єфремова затримали 30 липня в аеропорту “Бориспіль”, звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня.
Екс-регіонала підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень – заволодінні майном “Луганськвугілля” (ст. 191 ч. 5 КК), вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України у порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст.110 ч.3 УК), в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації “ЛНР” (ст.258-3, ч.1 КК).

Читайте також:
Скандальне “сепарське” інтерв’ю Єфремова виявилося фейком дворічної давності

ГПУ підозрює Єфремова у причетності до створення “ЛНР”.
Луценко дає йому шанс реабілітуватись

Раніше, 1 квітня ц.р., Генеральна прокуратура закрила одне з трьох кримінальних проваджень щодо екс-“регіонала” Олександра Єфремова – з приводу розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави в сумі 60 900 грн.

Тоді начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив: “Справа стосувалася публічних виступів Єфремова у період лютого – квітня 2014 року. За результатами розслідування, саме за фактом розпалювання міжнаціональної ненависті, її закрито. За висновками експертизи, саме такого різновиду злочину в цьому немає. Але ці заяви перевіряються у загальному контексті розслідування великої справи щодо сепаратизму. Їм ще дадуть оцінку”.

Щодо Єфремова було порушено ще два провадження – про зловживання службовим становищем і прийняття диктаторських законів ВР 16 січня 2014 року, а також про вплив на тендерні процедури вугледобувної промисловості у Луганській області.

З літа 2014 року прокуратура також висувала Єфремову обвинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і фінансуванні сепаратизму, однак Печерський суд не знайшов складу злочину за цими обвинуваченнями.

16 лютого 2015 року Печерський райсуд заарештував Єфремова з альтернативою у вигляді виплати застави у 3,6 млн. грн. Колишній віце-прем’єр-міністр Борис Колесников вніс за нього заставу, і Єфремова відпустили.
Домашній арешт Єфремова закінчився 1 листопада 2015 року.

30 листопада 2015 року Печерський райсуд відмовився почати розгляд справи Єфремова і повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт.
Наприкінці лютого 2016 року Печерський районний суд Києва звернувся в Апеляційний суд Києва з проханням змінити територіальну підсудність справи проти колишніх депутатів Верховної Ради Єфремова, Олександра Стояна (ПР) та Сергія Гордієнка (КПУ).
Апеляційний суд Києва передав справу проти колишніх нардепів Солом’янському районному суду столиці.

У травні ц.р. Олександр Єфремов заявив журналістам, що йому повернули закордонний паспорт і зняли електронний браслет стеження, таким чином, він став виїзним.

1 серпня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому голові фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремову – тримання під вартою протягом двох місяців.

Читайте також:
Здав з потрохами: екс-регіонал про безпосередню причетність Єфремов до захоплення Луганщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна