Аваков назвав головні мішені інформаційної війни Кремля на “Інтері”

 

Головними мішенями інформаційної війни Кремля були секретар РНБО Олександр Турчинов, екс-прем‘єр-міністра України Арсеній Яценюк та Міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, голову Комітету ВРУ з питань культури і духовності Микола Княжицький, голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський та інші. Про це написав у “Фейсбуці” Арсен Аваков.

“Аналіз листування резидента Кремля Марії Столярової та Леоніда Муравйова, які працювали на телеканалі “Інтер”, зі своїми московськими кураторами та керівниками “ДНР” виявив головні мішені російської пропаганди. Так, в серпні 2015 року, серед антиукраїнських замовлень, що отримали Столярова та Мураєв, було і завдання організувати хвилю чорного PRу проти низки українських політиків”, – написав він.

Він зазначав, що першим у цьому списку з “брудними матеріалами” було прізвище Турчинова.

“Таким чином, російські журналісти, які формували інформаційну політику “Інтера” виконували замовлення Кремля з інформаційного знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами”, – зазначив Аваков.

Водночас він допустив, що подібні замовлення відпрацьовувались і іншими проросійськими засобами масової інформації, які й є в Україні.

Також міністр звернувся до Нацради з телебачення і радіомовлення вплинути на ситуацію.

Читайте також:
“Інтер” звітував про зміст своїх сюжетів перед “МДБ ДНР”?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна