Жителі Криму не можуть потрапити з одного села в  інше

 

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Рефат Чубаров пояснив, чому окупанти вирішили сконцентрувати війська навколо найважливіших військових об’єктів у Криму та розказав про напружену обстановку на півострові.

“Це дійсно схоже на якісь навчання, але думаю, що навчання, яке має одразу декілька завдань: перше – це ще більше подавити моральний супротив, який відчувають люди в Криму проти російських окупантів, друге – це для того, щоб затвердити дух своїх колаборантів – що, мовляв, ми не будемо віддавати Крим чи повертати його, і з іншого боку ще ці навчання дійсно відповідають всім процесам, які відбуваються з боку окупантів у Криму, а саме переміщення військової техніки”, – сказав лідер кримських татар, передає “24 канал”.

Чубаров розповів, що жителі одного з районів півострова неподалік від адміністративного кордону з материковою Україною не можуть потрапити з одного села в інше через те, що стоять військові заслони.

Скупчення військової техніки, за інформацією Чубарова, спостерігається навколо Джанкоя.

Він пояснив, чому це місто має таке велике значення для окупантів.

“Там розташований один із найбільших військових аеродромів. З окупацією Криму росіяни дуже його обладнали, і там є постійна присутність військової техніки. Я думаю, що вони демонструють такі скупчення з метою навчання навколо, з їхньої точки зору, найважливіших військових об’єктів”, – зазначив Рефат Чубаров.

Читайте також:
Прикордонники вчинили стрілянину через водія, який рвався до Криму без черги

На адмінкордоні з Кримом зберігається напружена ситуація. Пропуск здійснюється частково

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна