У Туреччині пройшов багатотисячний мітинг. Ердоган пообіцяв відновлення смертної кари

 

Сотні тисяч прихильників президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана зібралися в Стамбулі на мітинг протесту проти спроби державного перевороту минулого місяця. Про це повідомляє “ВВС“.

Мітинг під назвою “Демократія і мученики” став кульмінацією трьох тижнів щоденних демонстрацій проти спроби військових захопити владу в країні.

Мітинг, на якому багато людей тримають державні прапори і транспаранти з гаслами підтримки Ердогана, почався з виконання державного гімну і читання з Корану.

Разом з президентом Ердоганом перед учасниками мітингу виступили лідери турецької опозиції. Політичні угрупування курдів не були запрошені на акцію.

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим у промові пообіцяв покарати проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада вважає організатором заколоту. “Знайте всі, що лідер цієї терористичної групи повернеться до Туреччини і заплатить за свої діяння”, – сказав Їлдирим, передає DW.

Своєю чергою, очільник збройних сил країни пообіцяв, що “зрадники”, які організували путч, будуть жорстко покарані. При цьому офіцер подякував цивільним за участь в придушенні заколоту.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у своєму виступі пообіцяв відновлення смертної кари в країні. “Якщо народ хоче смертної кари, то партії виконають його волю”, сказав Ердоган, цитує агентство AFP. Ці слова Ердогана стали відповіддю на гучні вигуки учасників мітингу “смертна кара”. Президент Туреччини зазначив, що ратифікує таке рішення парламенту.

Читайте також:
Туреччина після невдалого перевороту: мітинги тривають, Ердоган обіцяє подальші арешти

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна