На адмінкордоні з Кримом зберігається напружена ситуація. Пропуск здійснюється частково

 

На контрольно-пропускних пунктах на адмінкордоні з Кримом зберігається напружена ситуація. Як повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, ситуація залишається контрольованою.

“Близько опівночі 8 серпня окупанти знову припинили пропуск осіб навпроти КПВВ “Каланчак”. Таким чином станом на 7.30 8 серпня на КПВВ “Чонгар” пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно, навпроти КПВВ “Чаплинка” правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск лише тих, хто слідує на тимчасово окупований півострів і повністю заблокованим залишається КПВВ “Каланчак”. На цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидва боки”, – написав він.

Також повідомляється, що підвищеною залишалася і активність ЗС РФ поблизу адмінмежі. 7 серпня прикордонники спостерігали польоти щонайменше 9 вертольотів Мі-8 ЗС РФ на висоті до 1 км без порушення адмінмежі та 2 БПЛА. На різних ділянках до позицій ЗС РФ під’їжджала військова техніка: вантажні автомобілі та БМП.

Водночас, як повідомляється, суттєвого скупчення автотранспорту на КПВВ на адмімежі не має. У чергах на КПВВ “Чонгар” та “Чаплинка” очікує не більш як 50 автомобілів.

Нагадаємо, 7 червня  на адміністративному кордоні між тимчасово окупованою РФ Автономною Республікою Крим і Херсонською областю було призупинено пропуск громадян і транспорту на всіх КПВВ через блокування руху з російської сторони. За версією України,Росія проводить на півострові військові навчання. Пізніше рух через КПВВ “Чонгар” було відновлено повністю, “Каланчак” і “Чаплинка” певний час працювали лише на в’їзд у Крим. На КП утворилися великі черги.

У Криму вважають, що у блокуванні КПВВ винна Україна.

Читайте також:
Прикордонники вчинили стрілянину через водія, який рвався до Криму без черги

Росія перекинула до Криму колону військової техніки. ВІДЕО

У Криму вважають, що на півострів прорвалися українські диверсанти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна