Екс-регіонала Медяника арештували на два місяці, як і Єфремова. Луценко обіцяє нові затримання

 

Печерський районний суд Києва заарештував колишнього народного депутата від партії регіонів Володимира Медяника на 60 діб без права застави.

“Суд постановив задовольнити клопотання застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб – до 4 жовтня включно”, – повідомив кореспондент телеканалу “112 Україна”.

Адвокати оголосили про намір подати апеляцію на таке рішення суду про запобіжний захід.

Як відомо, луганчанин Медяник – близький соратник екс-голови фракції ПР Олександра Єфремова – був затриманий 7 серпня в Києві.

У ГПУ повідомили, що Медяник підозрюється у вчиненні низки кримінальних злочинів, а саме: у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу України; здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації “ЛНР” за ст. 258-3 ч. 1 ККУ.

Після рішення суду про арешт Медяника генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв подальші затримання у цій справі.

“Це не останні затримання, ми маємо достатньо доказів проти цілої групи осіб, які замахнулися на свою власну державу”, – заявив Луценко в коментарі “112”.

Як відомо, Володимир Медяник був народним депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рік.

1 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Олександра Єфремова так само на два місяці без права застави.
Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, Єфремову інкримінується пряма підтримка злочинної організації “ЛНР”, а також незаконне заволодіння майном “Луганськвугілля”.

Читайте також:
Луценко назвав арешт Єфремова “одужанням України” і відповів на закиди щодо Онищенка

У ГПУ розповіли, за що саме затримали Медяника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна