На мітингу під АП сестри Савченко виступили за прямі переговори Порошенка з ватажками “ЛНР/ДНР”. ОНОВЛЕНО

 

У Києві під будівлею адміністрації президента відбувався мітинг родичів українців, які перебувають у полоні в Росії та на окупованій території Донбасу.
Вони вимагали від президента рішучих дій щодо звільнення українських заручників, передає “Громадське“.

Як повідомляється, біля будівлі адміністрації президента зібралися дві добре організовані групи людей, загалом близько 50 осіб.

Частина учасників прийшли з портретами своїх родичів, які перебувають у полоні бойовиків або в російських тюрмах.

Близько 10-ї години на мітингу виступила народний депутат Надія Савченко.

“Я попросила приїхати сюди військовополонених, які можуть розповісти, що там відбувається, і завдяки кому їх обміняли і вони змогли повернутися в Україну. Також хочу почути матерів, які вам теж можуть багато розповісти того, що не відбувається. Я вже зателефонувала Ірині Геращенко, попросила прийти зі звітом”, – сказала Надія Савченко.

ОНОВЛЕНО. “Мене обурює те, що президент називає себе єдиним переговорником. Якщо це так, то чому досі він (Петро Порошенко) не говорить із Захарченком і Плотницьким?” – сказала вона.

Звільнена з російського ув’язнення Савченко вважає, що президент має розробити і запропонувати швидкий механізм видачі й обміну людей, оскільки зараз, твердить вона, ця процедура може займати місяці.

Також слово взяла її сестра Віра Савченко, яка є помічницею депутатки.

“Цей мітинг організували ми самі. Ми говоримо як про в’язнів в Росії, так і про військовополонених. Ми їх визволяємо тим, що не даємо про них забути”, – сказала вона.

ОНОВЛЕНО. Віра Савченко запевнила, що акція не є політичною. Водночас вона заявила про тиск влади на родичів полонених напередодні акції на Банковій. За її словами, внаслідок цього декілька матерів полонених та політв’язнів не прийшли на мітинг.

Віра Савченко

“З СБУ обдзвонювали мам та попереджали: «Якщо вийдете на цю акцію, то забудьте, що ми будемо вам допомагати». Ми зв’язувалися з СБУ, були підтвердження цього, Надя казала. Говорили нам, що це не їхні методи, вони так не діють. Так, а які тут методи? Це нагадування. Вийдіть, прозвітуйте. Ви заявили, що єдиний переговірник уже визначився: не Ірина Геращенко, а Петро Олексійович Порошенко”, – сказала Віра Савченко під час спілкування з журналістами.

Під час мітингу учасники підписали лист-звернення до президента Петра Порошенка щодо звільнення українських заручників.

Мітинг 2 серпня анонсувала депутатка Надія Савченко. Тоді ж вона заявила, що розпочинає голодування через бездіяльність влади і світової спільноти в питанні звільнення заручників.

Читайте також:
Медведчук виступив проти Савченко та її мітингу на Банковій

Савченко вже їздила в ОРДЛО і готова їхати ще

У полоні сепаратистів – 107 українців, звільнені – понад 3 тисячі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна