Прикордонники вчинили стрілянину через водія, який рвався до Криму без черги

 

На контрольному пункті в’їзду-виїзду “Чонгар”, що в Генічеському районі Херсонської області, авто української реєстрації намагалося прорватися на окуповану територію АР Крим, ледь не збивши українського прикордонника. Наряд змушений був здійснити стріляти. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“У чергах на адмінкордоні, створених штучно російською окупаційною владою, не всі громадяни з повагою ставляться до тих, хто поруч з ними терпить такі ж незручності. На КПВВ “Чонгар” автомобіль української реєстрації створив конфліктну ситуацію і намагався прорватися через адмінкордон позачергово. На прохання прикордонників повернутися на своє місце, громадянин, який знаходився в автомобілі, відреагував лайкою. Далі – більше: водій намагався прорватися через КПВВ і ледь не збив прикордонника”, – розповів Слободян.

За його даними наряд змушений був здійснити попереджувальний постріл вгору і затримати двох чоловіків, що перебували в машині.

Їх передали представникам Національної поліції.

 

Державна прикордонна служба закликає громадян поважати один одного і представників правоохоронних органів, зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо, сьогодні на адміністративному кордоні між тимчасово окупованою РФ Автономною Республікою Крим і Херсонською областю було призупинено пропуск громадян і транспорту на всіх КПВВ через блокування руху з російської сторони. За версією України, Росія проводить на півострові військові навчання. Пізніше рух через КПВВ “Чонгар” було відновлено повністю, “Каланчак” і “Чаплинка” певний час працювали лише на в’їзд у Крим. На КП утворилися великі черги.

У Криму вважають, що у блокуванні КПВВ винна Україна.

 

Читайте також:
У Криму вважають, що на півострів прорвалися українські диверсанти

Росія перекинула до Криму колону військової техніки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна