Генпрокуратура затримала ще одного екс-депутата у “справі Єфремова”

 

Генеральна прокуратура затримала колишнього народного депутата від Партії регіонів, фігуранта “справи Єфремова” Володимира Медяника.
Про це в неділю, 7 серпня, повідомив генпрокурор Юрій Луценко. 

“В рамках справи Олександра Єфремова ГПУ затримала наступного фігуранта – екс-нардепа ПР Володимира Медяника.  У понеділок о 9:00 Печерський суд розгляне клопотання Генпрокуратури про його арешт”, – написав Луценко у “Фейсбуці”.

Також Юрій Луценко зазначив, що у понеділок о 13:30 відбудеться засідання Апеляційного суду у справі про арешт Олександра Єфремова.

Як відомо, “регіонал” Володимир Медяник був депутатом Верховної Ради від Луганщини з 2012-го по 2014 рік. Перед тим, із 2010 року, входив до Луганської міськради (від Компартії).
З 2006 року Медяник очолював будівельну компанію “Терра”, був членом наглядової ради ВАТ «Луганськдрук».

5 серпня ц.р. слідчі намагалися вручити Медянику повідомлення про підозру. Як і Єфремову, йому інкримінують посягання на територіальну цілісність України.

Слідчі прибули до київської квартири на вул. Кропивницького, 10, де мешкає екс-нардеп, однак його за вказаною адресою не було.

Як повідомив адвокат Медяника Євген Солодко (також захищає Єфремова, помічник депутатки від “Самопомочі” Олени Сотник), повідомлення про підозру виписали на адресу вул. Хрещатик, 27-Б, кв. 14, а слідчі прийшли за адресою вул. Кропивницького, 10, квартира 21.  За його словами, правових підстав для проникнення в квартиру не було.

30 липня екс-глава фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов був затриманий в аеропорту “Бориспіль”. 1 серпня Єфремова за рішенням суду взято під варту строком на 60 діб без застави.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна