АТО: 54 обстріли за добу, біля Мар’їнки – атака ДРГ

 

Минулої доби, 7 серпня, противник 54 рази відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України. З них 26 разів – на Маріупольському напрямку, 23 – на Донецькому, 5 – на Луганщині, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82 міліметри ворог неодноразово відкривав вогонь по Авдіївці, Світлодарську, Новоселівці та Новоселівці Другій. Протитанкові гранатомети були застосовані у Пісках та по шахті “Бутівка”, а великокаліберні кулемети – біля Новгородського. У Зайцевому противник провокував українських армійців вогнем зі стрілецької зброї. На ділянці фронту Красногорівка-Зайцеве ворог застосував бойові машини піхоти, кулемети та міномети різного калібру”, – ідеться у зведенні.

На Маріупольському напрямку супротивник вів гранатометний вогонь в районі Лебединського та Павлопілля. У Старогнатівці, Новотроїцькому, Березовому та Водяному бойовики використовували стрілецьку зброю.

Захисникам Мар’їнки на початку минулої доби довелося відповісти на збройну провокацію ДРГ.

“По укріпленнях в рацоні Красногорівки та позиціях морських піхотинців у Широкиному у другій половині доби російські окупанти застосували мінометний вогонь та БМП. На цій ділянці фронту зафіксовано активність ворожого снайпер”, – ідеться в повідомленні.

На Луганщині під гранатометний обстріл потрапили Новозванівка та Кримське. По позиціях в Попасній ворог вів здебільшого неприцільний вогонь.

“Хроніка подій в районі проведення АТО свідчить про те, що російські окупаційні війська продовжують порушувати Мінські домовленості”, – констатують у штабі.

Читайте також:
Плотницького підірвали саморобним пристроєм, – спецмісія ОБСЄ

За достроковий розрив контракту з бойовиків “ДНР” почали здирати 3/4 платні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна