Місії ООН в “ДНР” показали “зразкові” умови утримання українських полонених

 

Глава моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер відвідала в суботу, 6 серпня, полонених українських військових на території самопроголошеної “ДНР” (окуповані райони Донецької області).

Як повідомляє російський “Інтерфакс”, т. зв. “омбудсмен ДНР” Дарина Морозова, яка супроводжувала Фрейзер, заявила, що одним з факторів візиту став майбутній звіт ООН, запланований на вересень.

“Ми зайшли в кожну камеру, вони (українські заручники) утримуються по дві-три людини в окремому блоці, у них охорона і триразове харчування, чотиригодинні прогулянки. У пані Фрейзер претензій немає, вона всім задоволена”, – заявила Морозова.

За її словами, Фрейзер опитала всіх військових на предмет застосування тортур. Вони також передали через представницю ООН листи своїм родичам.

Нещодавно представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила, що українських громадян, які перебувають у полоні бойовиків на Донбасі, за її даними, переведено до СІЗО, їм погрожують 20- або 30-річним ув’язненням.
Вона також заявила, що бойовики не дозволили віддати українським полоненим на Донбасі листи, які передали їм представники місії ОБСЄ.

Також, за словами Геращенко, координатору від ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фрішу не дозволили зустрітися з бранцями на окупованих територіях, коли він відвідував ОРДЛО.

Крім того, бойовики відмовилися надати інформацію про їх реальне місцезнаходження. До полонених також не пускають ні Червоний Хрест, ні “Лікарів без кордонів”.

Читайте також:
У “ДНР” почали виносити смертні вироки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна