Медведчук виступив проти Савченко та її мітингу на Банковій

 

Віктор Медведчук, голова “Громадського руху “Український вибір” та учасник гуманітарної підгрупи на переговорах  щодо Донбасу, назвав “піар-ходом” та розкритикував анонсований на 8 серпня депутаткою Надією Савченко мітинг матерів полонених українських військових перед будівлею адміністрації президента України.
Про це він сказав у коментарі агенції “РБК-Україна”.

“Як людина, яка займається питаннями звільнення українських громадян, я є прихильником того, щоб кожен, хто може досягти результату звільнення утримуваних осіб, допомагав у цьому. Але цей мітинг стане лише черговим піар-ходом, оскільки інформація про ключові проблеми у питанні звільнення утримуваних осіб повинна бути строго конфіденційною до досягнення результатів”, – сказав Медведчук.

“Я хочу ще раз підкреслити: коли ті, кого вже звільнили, роблять різного роду заяви, вони не повинні йти на поводу у власних амбіцій, роздаючи поради або оцінки, а в першу чергу думати про тих, кого ще належить повернути. А для досягнення цього результату неприпустимі дії, що ускладнюють переговори, нагнітають складність процесу аж до його повного блокування, що, на жаль, відбувається зараз”, — цитує Медведчука “РБК”.

Він також зазначив, що спроби народного депутата Савченко проводити мітинги замість того, щоб розробляти необхідні для мирного врегулювання закони та голосувати за них, виглядають дивно.

“Хіба голодування під адміністрацією президента допоможе переговорному процесу? Чи дозволить провести результативне голосування в парламенті, який і несе відповідальність за ухвалення законів, передбачених мінськими угодами? Тому вважаю, що з цією акцією Надія Савченко помилилася як методами, так і адресою”, — резюмував Медведчук.

Як відомо, з 3 серпня Надія Савченко оголосила голодування із закликом до української влади та “лідерів світу” звільнити полонених українців, які утримуються в “ДНР/ЛНР” та в Росії.

Саму Савченко з російського ув’язнення допомагав звільнити проросійський політик Віктор Медведчук, який є кумом президента РФ Путіна.

Контраверсійсні заяви Савченко щодо врегулювання на Донбасі багато коментатоірв пов’язують із впливом Медведчука.

Читайте також:
Савченко запропонувала переписати Конституцію на “анклаві Папи Римського”. ВІДЕО

Савченко вже їздила в ОРДЛО і готова їхати ще

Жінки полонених бойовиками українців пікетували посольство РФ у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна