Найєм: Обшук в НАБУ – запрошення єдиного незалежного правоохоронного органу до конформізму

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка, член партії “Демальянс”

(FB)

Обшук в НАБУ – це ланка в системній атаці на єдиний правоохоронний орган в країні, який не залежить від політиків і за фактом є білою вороною правоохоронної системи.

Тільки два дні тому ми це обговорювали з колегами з Антикорупційного бюро й готувалися до великої компанії, яку розгортатимуть проти НАБУ вже цієї осені.

Абсурд обшуків у НАБУ полягає в тому, що традиційно протягом чверті століття і до сьогоднішнього дня незаконне прослуховування [телефонних розмов], як правило, організовують співробітники Генеральної прокуратури і Служби безпеки. Але за роки роботи журналістом я не пам’ятаю обшуків в ГПУ, СБУ або МВС.

У ситуації, коли Антикорупційному бюро не дають власних можливостей для оперативної роботи, а вся політична система чинить опір створенню Антикорупційного суду, цей обшук – це запрошення до компромісу і конформізму.

Це очевидна спроба приструнити і дати зрозуміти, хто в домі господар.

Читайте також:
Найєм розповів про головний привід для оптимізму в день 1-ї річниці патрульної поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна