Суддя Царевич, яку судять “за Майдан”, “через хворобу” вкотре уникла позбавлення мантії у ВРЮ

 

Вища рада юстиції вже вдруге за два тижні перенесла розгляд дисциплінарної справи судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич нібито через її хворобу.

Як відомо, висновком дисциплінарної секції від 12 липня ц.р. Вищій раді юстиції рекомендовано внести подання президентові України про звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги.

На засіданні 4 серпня доповідач із зазначеного питання – член Вищої ради юстиції Микола Гусак, повідомив, що “суддя (…) Царевич звернулася до ВРЮ із клопотанням про перенесення розгляду дисциплінарної справи у зв’язку із перебуванням її на стаціонарному лікуванні та наполягала на особистій участі у засіданні ВРЮ”, повідомляє сайт Вищої ради юстиції.

“ВРЮ задовольнила клопотання судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич та вирішила відкласти розгляд дисциплінарної справи стосовно неї на наступне засідання, яке відбудеться 15 вересня 2016 року”, – зазначено в повідомленні.

Відтак до порядку денного засідання ВРЮ питання Царевич було включено двічі – 21 липня та 4 серпня 2016 року, і в обох випадках розгляд питання було відкладено через хворобу судді.

Перед засіданням ВРЮ 4 серпня адвокат Автомайдану Роман Маселко зазначав: “Дуже сподіваюсь, що п. Оксана вже одужала, не буде ухилятись і прийде захищати свою суддівську “честь”.
Незважаючи на те, що її кримінальна справа вже передана до суду і Царевич періодично сидить на лаві підсудних, ця суддя до сих пір не звільнена, отримує зарплату і користується усіма гарантіями судді”.

Нагадаємо, суддя Печерського райсуду Оксана Царевич відома неправосудними рішеннями проти Майдану в 2013-14 роках.

Читайте також:
Адвокат Автомайдану виступив проти ВРЮ, яка зберегла на посаді одіозну суддю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.