Солом’янський райсуд не захотів судити Пасішника з “Нафтогазу” через не таке обвинувачення САП

 

Солом’янський районний суд Києва повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обвинувальний акт стосовно колишнього виконавчого директора НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника як такий, що складений з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.
Відповідне визначення колегія суддів винесла на засіданні в четвер, 4 серпня, передають “Українські новини“.

Також суд відхилив клопотання прокуратури про повторне вилучення закордонного паспорта а Пасішника.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили факт здійснення Андрієм Пасішником в період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення виконавчого директора НАКу заступником міністра економіки. Через це Абромавичус подав у відставку.

Пасішник назвав підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними.
Пасишник підтверджував свій інтерес зайняти посаду заступника міністра, але інформацію про лобіювання його кандидатури депутатом Верховної Ради від фракції БПП Ігорем Кононенком заперечує.

13 липня Пасішник припинив роботу на посаді виконавчого директора НАК “Нафтогаз України” і був призначений на посаду першого заступника генерального директора оператора нафтотранспортної системи компанії “Укртранснафта”.

У березні детективи НАБУ склали Пасішнику письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України – “втручання у діяльність державного діяча”. Але документ не змогли вручити чиновникові особисто, позаяк він “терміново відбув на лікування за кордон”.

Читайте також:
У САП засвідчили, що на Абромавичуса тиснув не Кононенко, а Пасішник, якого судитииуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна