АТО: 7 поранених у нас, знищений підрозділ “Вовкодав” у бойовиків, загроза наступу

 

За минулу добу, 3 серпня, жоден український військовослужбовець не загинув, проте семеро дістали поранення в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

При цьому полковник Мотузяник оприлюднив дані розвідки про втрати в частинах та з’єднаннях 1-го армійського корпусу ЗС РФ 3 серпня: загинуло четверо та поранено шестеро бойовиків зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка).

Серед загиблих 3 омсбр – командир роти та командир взводу 1-го мотострілецького батальйону.

Крім того, ГУР МОУ інформує про безповоротні та санітарні втрати терористів добою раніше:
“До моргу обласної клінічної лікарні ім. Калініна (Донецьк) доставлено п’ять загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під шпиталь для російських військовослужбовців – вісім поранених військовослужбовців зі складу спеціально сформованого на базі окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК ЗС РФ розвідувального підрозділу “Волкодав”, який у ніч з 2 на 3 серпня ц.р. здійснив невдалий диверсійно-розвідувальний вихід у районі н.п. Красногорівка”.

У тому ж зведенні ГУР повідомляє, що 3 серпня у зв’язку з проведенням у Мінську зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні та діяльністю представників місії ОБСЄ на окремих ділянках лінії зіткнення було суттєво знижено інтенсивність обстрілів у денний час доби.

При цьому “виявлені ознаки підготовки противника до бойових дій на Донецькому і Слов’янському напрямках (“Світлодарський виступ”)”.
“У період 4-8 серпня ц.р. існує загроза активізації наступальних або рейдових дій з метою розширення підконтрольних територій”, – інформує ГУР.

Читайте також:
Розвідка оприлюднила особи артилеристів 5-ї бригади бойовиків,
які обстрілюють наші позиції на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна