За добу в ЗСУ троє поранених, бойовиків побили за обстріл Ясинуватої

 

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу, 2 серпня, жоден український військовий не загинув. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок бойових дій не загинув жоден наш воїн, але троє поранені. Ще один військовослужбовець отримав контузію”, – сказав полковник Лисенко.

Також речник АП оприлюднив дані розвідки, згідно з якими протягом доби підтверджені втрати противника – один загиблий та троє поранених бойовиків зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу.

Крім того, Лисенко озвучив інформацію ГУР про те, що в результаті обстрілу бойовиками 5-ї омсбр (Макіївка) підконтрольного їм міста Ясинувата 1 серпня у власній квартирі загинув мирний житель, а його дружина отримала важкі поранення.

“Через небажання командування корпусу провести об’єктивне розслідування та виплатити грошові компенсації постраждалим, 2 серпня ц.р. їх (загиблих) родичі вчинили навмисний наїзд вантажним автомобілем на групу військовослужбовців мінометної батареї 1-го мотострілецького батальйону 5 омсбр, у результаті чого отримали травми заступник командира батареї Міляєв Олег Алтийович 1968 р.н. та навідник Муллахметов Рашид Максудович”, – ідеться в повідомленні розвідки.

Читайте також:
Бойовики весь день вели мінометні обстріли по населених пунктах біля Донецька

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна