В зоні АТО затримали двох бойовиків, один з яких виявився іноземним найманцем

 

Співробітники Служби безпеки України затримали у Луганській та Донецькій областях двох бойовиків, один з яких виявився іноземним найманцем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Одного з них правоохоронці разом з військовими зупинили в Луганській області під час спроби перетинання лінії розмежування. Бойовик намагався потрапити на контрольовану Україною територію в районі селища Станиця Луганська. Під час обшуку в затриманого правоохоронці виявили паспорт громадянина однієї із закавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою Росії, і військовий квиток терористичної організації “ЛНР”, – сказано в повідомленні.

Зі слів бойовика, він був завербований навесні 2014 року під час перебування в окупованому Росією Криму.

За цей час він перебував у різних збройних формуваннях терористичної організації “Луганська народна республіка”.

Доказом участі найманця в бойових діях проти сил АТО є вилучені в нього рапорти інших терористів з описом його дій під час зіткнень із українськими військовими підрозділами.

Найманець якийсь час обіймав посаду командира одного із взводів терористичного угруповання “Призрак”.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу.

Також у Краматорську (Донецька область) співробітники спецслужби затримали бойовика незаконного збройного формування терористичної організації “Донецька народна республіка”.

Місцевий житель добровільно приєднався до терористів.

З травня 2014 року по січень 2015 року він зі зброєю в руках чергував на блокпостах у Макіївці (Донецька область) і Донецьку.

Бойовик здійснював незаконну перевірку документів громадян, огляд автотранспорту й залучався до охорони об’єктів терористичного угруповання.

Згодом бойовик, побоюючись за своє життя, залишив позиції терористів і ховався від правосуддя в родичів на підконтрольній українській владі території.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу.

Читайте також:
На Луганщині СБУ здалася депутатка “народної ради ЛНР 1-го скликання”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна