Суд ЄС анулював санкції проти Віктора Януковича-молодшого

 

Суд Європейського Союзу скасував введення в 2014 році Євросоюзом санкцій проти сина колишнього Президента Віктора Януковича Віктора.  Про це сказано в рішенні, опублікованому на сайті суду, передають “Українські Новини“.

“Рішення Ради ЄС 2014/119/ОВПБ від 5 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій і органів у зв’язку із ситуацією в Україні, і Регламент Ради (ЄС) № 208/2014 від 5 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних фізичних і юридичних осіб, і з урахуванням ситуації в Україні анулюються, оскільки вони стосуються  Віктора Вікторовича Януковича”, – сказано в рішенні суду.

Крім того, всі видатки, пов’язані із зазначеним позовом, несе Рада Європейського Союзу на користь дружини сина екс-президента Ольги Янукович як спадкоємиці.

Як встановлено в постанові Суду від 12 липня 2016 року, при включенні Януковича в санкційний список в 2014 році Рада ЄС використовував лише одну підставу – лист, спрямований Генеральною прокуратурою Високому представникові Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

Суд дійшов висновку, що лист не містив відомостей, що підтверджують факти незаконного привласнення державних коштів України, у чому обвинувачено сина екс-президента, а також відомостей, що підтверджують персональну провину Віктора Вікторовича Януковича в здійсненні цих дій.

Читайте також:
Суд звинувачує Януковича в отриманні 26 млн. грн. хабара під виглядом авторської винагороди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна