Російські спостерігачі в зоні АТО верше підтвердили обстріли окупантів із забороненого озброєння

 

Бойовики 11 разів обстріляли сили антитерористичної операції в середу. Про це сказано в повідомленні на сторінці прес-центру АТО.

“Російські окупаційні війська продовжують порушувати Мінські домовленості. Водночас, противник переважно дотримується тактично мінімальної кількості обстрілів позицій Сил АТО в світлий час доби”, – сказано в повідомленні.

У Донецькій області під ворожі обстріли з 120 і 82 мм мінометів і гранатометів потрапили українські воїни в Авдіївці та Майорську.

Із великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по Невельському та Троїцькому.

На маріупольському напрямку супротивник обстріляв опорні пункти сил АТО в Красногорівці.

У Талаківці ворог застосував міномети 82 мм калібру, а в Старогнатівці – стрілецьку зброю.

У Широкиному та Мар’їнці в середу було відносно спокійно.

У Луганській області протягом дня триває затишшя.

Також штаб АТО повідомив про знакову подію – спостерігачі російської сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін вперше підтвердили факти обстрілів з боку незаконних збройних формувань псевдореспублік, у тому числі й із забороненого мінськими домовленостями озброєння: ствольної артилерії та мінометів.

Читайте також:
В зоні АТО затримали двох бойовиків, один з яких виявився іноземним найманцем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна