Порошенко схвалив закон, який передбачає поліпшення соціального захисту родин учасників АТО

 

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 1462-VІІІ “Про внесення змін до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції”, прийнятий Верховною Радою України 14 липня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба президента.

Закон спрямований на поліпшення соціального захисту родин учасників антитерористичної операції і передбачає виключення із середньомісячного доходу сім’ї на час проведення антитерористичної операції грошового забезпечення військовослужбовців, які беруть безпосередню участь в АТО.

Законом вносяться зміни до статей 1 та 4 Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім‘ям”. Відповідно до документа, до сукупного доходу сім’ї не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового й начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО на час її проведення.

Крім того, при поданні заяви про надання державної соціальної допомоги військовим, які воюють в АТО, не потрібно буде вказувати в декларації своє грошове забезпечення.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Читайте також:
Президент підписав закон щодо додаткових гарантій працевлаштування учасників АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна