Порошенко підписав закон про нові паспорти без російської мови і штампу про шлюб

 

Президент Петро Порошенко підписав Закон №1474-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України”, відповідно до якого, кожен громадянин, який досяг 14-річного віку, буде зобов’язаний отримати паспорт.

“Законом уточнюється перелік документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначається правовий статус окремих категорій осіб. Прийняття акту передбачає внесення змін до чинних урядових та відомчих актів”, – сказано в повідомленні прес-служби президента.

Законом вносяться зміни до Законів України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”, “Про державну реєстрацію актів цивільного стану” та “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України”.

Зазначимо, що згідно з законом паспорт буде містити текст українською та англійською мовами.

У паспортах громадян України не будуть робити позначки про реєстрацію шлюбу, а також про його припинення, але кожному з членів подружжя будуть видавати свідоцтво про шлюб.

Для оформлення паспорта громадянина України вносити відцифровані відбитки пальців рук будуть тільки за згодою його власника.

Цей закон набирає чинності з 1 жовтня 2016 року.

Читайте також:
Рада прибрала з паспортів російську мову і штамп про шлюб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна