Під Оболонським судом триває протистояння. Підсудні “торнадівці” оголосили вимоги

 

Увечері ситуація під Оболонським районним судом Києва, де перебувають обвинувачені з роти “Торнадо”, знову загострилася: при спробі протестувальників пройти крізь кордон правоохоронців на територію суду зав’язалася бійка із застосуванням піротехніки. Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.

До суду прибули ще два народні депутати – члени фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий. Раніше під судом разом з активістами в камуфляжі перебував нардеп від “Самопомочі” Семен Семенченко.

“Зараз ситуація біля Оболонського райсуду нестабільна, тому що, коли вийшли народні депутати, вони хотіли щоб пропустили всередину журналістів, але нацгвардійці нас туди не пустили… Почалася бійка із застосуванням сльозогінного газу, в хід пішли фаєри та димові шашки. Також мітингувальники почали кидати шини в бік нацгвардійців. Бійці Нацгвардії повністю оточили Оболонський райсуд для того, щоб ніхто не міг туди пройти. Зараз мітингувальники стоять біля нацгвардійців, жодних дій вони не роблять”, – розповів кореспондент.

Як відомо, в Оболонському суді 2 серпня відбувалося засідання у справі бійців добровольчої роти “Торнадо”, яких обвинувачують у зґвалтуваннях та розбоях в АТО. Під судом відбувалися сутички з активістами й добровольцями, які підтримують підсудних.
Суд триває з літа 2015 року і є закритим з огляду на сексуальні подробиці, що оприлюднюються під час засідань та зачіпають честь і гідність потерпілих.
Засідання перенесено на ранок 3 серпня.

Читайте також:
Під Оболонським судом побилися поліція й добровольці, які захищають “Торнадо”

Група підсудних із “Торнадо” після 23:00 залишаються в скляній кабіні в залі суду, відмовляючись виходити. До них пустили кореспондента каналу “112”, який транслював у прямому ефірі вимоги “торнадівців”: предусім – відкрите й прозоре судове засідання, повернення судді й продовження процесу.

“Народ має право знати, хто є “Торнадо” – герої чи мародери. І ми в першу чергу зацікавлені у відкритому процесі”, – сказав один із підсудних.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом сутичок під судом 2 серпня – за статтями “групове порушення громадського порядку” та “опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…”

Після 0:00 люди з символікою добровольчих формувань залишаються під Оболонським судом. Там же – близько 300 працівників поліції.

Активісти роблять спроби перекрити рух на прилеглій вулиці. Правоохоронці розблокували вулицю.

ОНОВЛЕНО. Активісти відтіснили лави Нацгвардії від дороги ближче до суду.
Депутат Семен Семенченко повідомив про досягнуту з підсудними домовленість про припинення протестів та згоду поїхати в СІЗО “відіспатися”.

Читайте також:
Під Оболонським судом побилися поліція й добровольці, які захищають “Торнадо”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна