Бойовики весь день вели мінометні обстріли по населених пунктах біля Донецька

 

За минулу добу, 2 серпня, бойовики 71 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

Зокрема 26 разів бойовики відкривали вогонь на Маріупольському, 30 на Донецькому та 15 на Луганському напрямках. Також з 11 години ранку до 20 години вечора тривали ворожі мінометні обстріли житлових районів населених пунктів поблизу Донецька.

На Донецькому напрямку бойовики продовжують збройні провокації на ділянці Красногоріка – Авдіївка – Горлівка. Тут російські окупанти застосували 120 та 82 мм міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю. Під Луганським та Майорським БМП. Найгарячіше було у Зайцевому, там ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями надважку ствольну артилерію.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь вогонь по українських опорних пунктах з мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів. Гаряче було в Красногорівці. В Мар’їнці, Широкиному, Талаківці та Водяному ворог застосував бойові машини піхоти. Танк та снайперський вогонь зафіксовано у Мар’їнці.

В повідомленні зазначається, що на Луганщині окупанти вели як прицільний так і хаотичний мінометний та гранатометний вогонь по Новозванівці та Кримському. Новоалександрівка і Золоте потрапили під ворожий гранатометний вогонь. В Станиці Луганській ворог застосував БМП. В Новозванівці також активізувався снайпер.

В районі Донецьку противник організував розвідувальні польоти БПЛА.

Читайте також:
За добу на Донбасі двоє бійців ЗСУ зазнали поранень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна