Священик віз з АТО гранати та гранатомети, щоб “глушити рибу”

 

У Донецькій області на посту поліції Мангуш у пасажира мікроавтобуса знайшли п’ять гранат та два РПГ (ручний протитанковий гранатомет), повідомив керівник головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Власник арсеналу – священик, 1969 року народження. Сьогодні прямував з Волновахи у Чернівецьку область на попутках”, – написав пан Аброськін у “Фейсбуці“.

Як зазначається в повідомленні ГУ Нацполіції в Донецькій області, під час перевірки авто виявили у священика 4 гранати “РГД-5”, 2 гранати Ф-1 та 2 гранатомети РПГ-18.

“47-річний чоловік пояснив, що він священик, останні два тижні знаходився у Мар’їнці та Волновасі, наразі повертається на попутних автомобілях додому. На згадку про зону АТО чоловік везе “подарунки” додому, щоб “глушити рибу“”, – сказано в повідомленні.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі.

Читайте також:
За добу противник 54 рази відкривав вогонь по позиціях захисників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна