Савченко запропонувала віддавати полонених першими, назвала владу “суками” і знову оголосила голодування

 

Народний депутат від ВО “Батьківщина” Надія Савченко оголосила голодування задля звільнення українських громадян з полону бойовиків і Росії.
Про це вона заявила у вівторок, 2 серпня, на прес-конференції, яку транслював канал “112 Україна”.

Під час емоційного виступу в агенції УНІАН Савченко знову порушила питання звільнення полонених. Вона заявила, що неодноразово пропонувала президентові Петру Порошенку реальний план зі звільнення полонених.
На її думку, потрібно поступитися та почати першими віддавати полонених.

Депутатка зазначила, що вона вже почала боротися за звільнення в’язнів Кремля, й оголосила голодування до реальних дій влади з їх звільнення.

“Із сьогоднішнього дня я знову оголошую голодування через бездіяльність влади й усього світу щодо звільнення українців з полону”, – сказала вона.

Савченко зазначила, що голодування буде тривати, поки вона не побачить позитивного результату.

Пізніше депутатка уточнила, що сьогодні вже поснідала, тому розпочинає голодування із середи, 3 серпня.

Читайте також:
Савченко вже їздила в ОРДЛО і готова їхати ще

Також Надія Савченко пояснила, чому влада порушила питання введення “воєнного стану” після двох років АТО (маючи на увазі недавні заяви секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливість введення воєнного стану у випадку ескалації бойових дій на Сході).
На думку Савченко, ця риторика з’явилася через зростання незадоволення українською владою.

“Тепер виникла загроза оголошення воєнного стану. Як офіцер, як військовий з досвідом служби в ЗСУ протягом 10 років, я повинна пояснити людям, чому така риторика з’явилася тільки зараз. Що таке воєнний стан в країні і чим це обернеться. Так. У нас війна, а не АТО і не громадянська, а з Росією. Спровокована нашим ворогом Росією”, – заявила Савченко.

На її думку, українська влада два роки називала війну АТО, щоб не розривати власні бізнес-стосунки з ворогом.

“Тому що незадоволення українською владою росте. І можливі перевибори чи Майдан. Тому влада вирішила цинічно скористатися механізмом маніпуляцій”, – заявила Савченко.

Вона також заявила, що за військові злочини повинні відповідати не тільки солдати, а в першу чергу генерали.

“Кому війна, кому мати рідна. Мене не хочуть чути ні міністр оборони, ні президент. Не хочуть чути, що в армії потрібні негайні кадрові зміни. Бо з дурнями війни не виграєш. Що за військові злочини і за розвал армії повинні відповідати генерали, а не тільки солдати, якими зараз забиті СІЗО України. Не хочуть чути, бо вони ж стверджували і довели: ніяких котлів не було. Так знайте, суки, народ вам цього не подарує! Я бачила матеріали секретних розслідувань. Говорила з хлопцями, яким не треба стверджувати й доводити. Вони там були. Вони знають, що котли там були і знають, хто винен. І ви, виродки, не вічні. За цю найбільш політизовану в історії людства війну дасте відповідь так само, як за Майдан. І за те, що під час війни ваш бізнес з ворогом – Росією – продовжує працювати”, – сказала Надія Савченко підвищеним тоном.

Нагадаємо, під час ув’язнення в Росії колишня військова Надія Савченко тричі оголошувала голодування. 27 травня – після помилування Путіним – її обміняли на двох російських спецназівців з ГРУ.

Читайте також:
В Одесі Савченко закидали яйцями через “вибачення перед ДНР”. ФОТО, ВІДЕО

Савченко оцінила свою роботу в Раді на трійку,
проте вже готова стати президентом-диктатором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна