“Новинарні” – 5 років. Дивіться, як ми виросли, і підтримайте нас у скруті

 

Перша публікація на нашому сайті з’явилася 8 січня 2016 року. Тож “Новинарня” відзначає перший маленький ювілей. Так би мовити, будьмо.

5 років – це, мабуть, багато. Особливо якщо врахувати, що жодні грошові мішки за нами не стоять, а заказуху й джинсу ми принципово не публікуємо.

Хтось би на нашому місці вже давно плюнув на цю невдячну справу, розчарувався й закрився. Але ми працюємо невпинно і потроху розвиваємо наше видання. Бо вважаємо свою працю сродною, а “новини України, що воює” – потрібними людям.

І ми раді, що статистика це підтверджує.

Ось наше зростання в цифрах по роках:

А тут – скрін із порівнянням трафіку за останні два роки.

У коронавірусному 2020-му проти “врожайного” виборчого 2019-го “Новинарня” зросла у півтора раза, а то і майже удвічі – при тому що наприкінці минулого року з технічних та фінансових причин відбулося певне сповільнення.

Загалом, у 2020 році люди (4,5 млн користувачів) заходили на “Новинарню” більш як 8,3 млн разів, прочитавши тут 20,6 млн сторінок.

До речі, серед наших найвідвідуваніших публікацій – інтерв’ю з військовою Наталкою Борисовською (160 тисяч переглядів), “Усі загиблі на фронті 2019 року” (224 тисячі), “Весь антиукраїнський гумор Зеленського” (359 тисяч).

За 5 років у нас на сайті назбиралося 47 800 публікацій, серед яких сотні і сотні – великі інтерв’ю, репортажі, інші лонгріди.

Але, як ми любимо казати, головне – не цифри. А люди й цінності.

У нас є чудовий колектив з уже сформованими традиціями – хоча досі немає редакції як офісу. Може, буде у 2021-му? Загадуємо й таке бажання, але насамперед – працюємо над контентом.

У нас є цінності й принципи – об’єктивність, демократичність, здоровий мілітаризм та захист українських цінностей. І ми втішені, що навколо нашого інтернет-видання сформувалася й надалі формується дуже непогана спільнота українців. (Як, до речі, і навколо програми “Фронт” UMN, де основою контенту є “Новинарня” :))

Основа бюджету “Новинарні” – це кошти з фандрайзингу, постійна підтримка з боку наших постійних друзів-читачів.

У 2020 році донейти, зі зрозумілих причин, помітно скоротилися. Ми вистояли завдяки трьом грантам – від Фонду розвитку ЗМІ посольства США, посольства Чехії та Українського культурного фонду, які стали для нас першим таким досвідом.

Утім, щоб ви розуміли, грантові проєкти – це переважно додатковий контент сайту (ви могли побачити, який він був крутий – цілі фільми, які показували навіть по ТБ). А те, що ми і далі робимо “за замовчуванням”, все одно потребує тих самих основних витрат.

Тому зараз, з нагоди 5-річного ювілею “Новинарні“, ми звертаємося до вас за підтримкою.

Бо свята минули, а фінансові проблеми – лише загострилися.

Так, продовження оренди віртуального сервера коштує 5690 грн на пів року (або 10 790 грн на рік). Для цього потрібно знайти додаткові гроші.

А ще – потрібні гонорари за нові хороші статті, оплата роботи редакторів, технічної підтримки та нових відряджень на Донбас.

У 2020-му ми розширили коло своїх авторів, трохи підняли рівень з/п редакторам (який все одно нижчий за середньокиївський), збільшили кількість публікацій – і дуже не хотіли б робити крок назад у 2021-му.

Загалом у грудні-січні маємо в бюджеті пробоїну розміром 48 тис. грн. Якщо її не закрити – редакції доведеться жити в борг, а комусь із керівників (вгадайте, кому))) – працювати на ентузіазмі чи приробітках на стороні.

Новинарні” до цього не звикати, звісно. Але хотілося б, щоб стільки однодумців-читачів підтримували гривнею видання, якому вони довіряють і яке постійно відкривають у браузері.

Адже ми працюємо для вас, і працюємо чесно.

Банківські реквізити
для привітань “Новинарні” з 5-річчям

Монобанк
5375 4141 0996 5284

Приватбанк
5363 5423 0856 4211

Простий переказ 100 грн
– за посиланням

або QR-кодом:

Отримувач – Лиховій Д. В.

Будемо вдячні, якщо при першому переказі ви налаштуєте щомісячний платіж на підтримку “Новинарні“.

Або станете нашим патроном на сервісі Patreon.

Дякуємо за те, що ви з нами!

І особлива вдячність – тим нашим постійним жертводавцям, які регулярно підтримують “Новинарню“. І хоч декого з вас ми знаємо лише за прізвищами або навіть лише за адресою терміналу, з якого щомісяця надходить платіж, ви для нас стали особливими людьми, від згадки про яких стає тепло на серці.

Нагадуємо також, що за перекази 500+ грн ми даруємо наші фірмові чашки, а за 1000+ грн – футболки “Новини України, що воює” або “Життя триває, точиться війна”, з нашою доставкою*.

*Тільки озивайтеся, будь ласка, в приватні повідомлення на сторінці “Новинарні” у фейсбуці або на пошту, вказану в розділі “Контакти” на сайті. Бо при деяких переказах, без імен, прізвищ або без їх присутності в соцмережах, фактично неможливо знайти людину, якій хочеться відправити подарунок. (

З повагою,
Дмитро Лиховій
головний редактор – від усього колективу “Новинарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.