Під Оболонським судом побилися поліція й добровольці, які захищають “Торнадо”

 

Біля Оболонського районного суду Києва, який розглядає справу бійців добровольчої роти “Торнадо”, мітингувальники побилися з поліцією.

Спершу активісти перелізли через огорожу суду, щоб прорватися на закрите засідання. Деякі кидали в правоохоронців пакетами з борошном, а також шинами, які раніше принесли під паркан установи, повідомляє канал “112 Україна”.

Поліція застосувала сльозогінний газ, одному з людей стало погано. Зав’язалася сутичка між добровольцями, яких намагався стримати народний депутат від “Самопомочі” Семен Семенченко, та правоохоронцями.

“Бити людей похилого віку, плювати в них газом, а потім розповідати, що цього не було – це вже навіть не Янукович, це Гітлер якийсь виходить”, – заявив депутат.

Натомість присутній під судом голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля у коментарі каналу “112 Україна” заявив, що поліція не застосовувала сльозогінний газ.

Як можна було побачити з відеостріму з-під суду, надалі поліціянтів обливали водою, нецензурно ображали, але вони не піддавалися на провокації й залишалися на позиціях.

Зрештою Семенченко отримав дозвіл занести бійцям “Торнадо” воду й харчі, без яких вони нібито залишалися кілька годин впродовж суду.

Адвокат підсудних розповів: “Засідання закінчилося буквально через 15 хвилин після того, як воно почалося. Хлопці почали вимагати: “Будь ласка, встановіть нам мікрофон”, та їх ніби ніхто не чув. І після цього вже почалися крики і так далі. Прокурор почав заявляти клопотання про те, щоб видалили із зали суду комбата і Ляшука, і суддя задовольнив це клопотання. Перенесли засідання на завтра на 11:30″.

Представники добровольчих батальйонів збираються розкласти табір під стінами Оболонського райсуду до наступного засідання.

Як відомо, у червні 2015 року стало відомо про затримання восьми бійців роти МВС “Торнадо”, у тому числі командира Руслана Онищенка, за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, тортури, вбивства і низку інших тяжких злочинів.
18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти “Торнадо”.

Бійці роти “Торнадо” підозрювалися у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО в період з грудня 2014 року по червень 2015 року тяжких і особливо тяжких злочинів.

Читайте також:
На Луганщині бійця “Торнадо” посадили на 6 років за важке зґвалтування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна