Папа Римський доручив розібратись, чи можуть жінки бути дияконами

 

Папа Римський Франциск створив спеціальну комісію, яка повинна вивчити, чи можуть жінки отримати дозвіл на зведення в сан диякона в католицькій церкві.

До комісії входять сім чоловіків і шість жінок. Вони, зокрема, повинні досліджувати історичну роль жінки в ранні роки становлення католицької церкви, повідомляє “BBC Україна”.

Диякон є першою сходинкою святого таїнства священства з трьох можливих у католиків (разом із пресвітером та єпископом).

Прихильники ініціативи наполягають, що жінки майже не представлені в католицькій церкві, а можливість зведення в сан диякона дасть жінкам велику роль у прийнятті рішень в рамках церкви.

Уперше Папа заявив, що хоче скликати комісію з цього питання, в травні 2016 року. У той же час у Ватикані відзначили, що Папа поки не розглядає можливість зведення жінок в сан.

Наразі всі католицькі пресвітери й диякони – чоловіки. Пресвітери повинні дотримуватися целібату, тоді як дияконам дозволено одружуватися. Диякони можуть служити панахиду, однак не можуть служити месу.

Читайте також:
Папа Франциск благословив воїнів Українського війська

Католики Європи збирають “перший транш” для України. Папа теж робить пожертву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна