Екс-заступника командувача ВМСУ судитимуть за зраду

 

Військова прокуратура Південного регіону України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника командувача Військово-Морських сил України контр-адмірала Дмитра Шакуро, який, зрадивши присязі, перейшов на бік країни-агресора. Про це йдеться у повідомленні на сайті Генпрокуратури.

“Колишній контр-адмірал, вчинивши дезертирство із Військово-Морських сил ЗСУ, вступив на військову службу у збройні сили держави-агресора та з липня 2014 року перебував на посаді заступника командувача Каспійської флотилії ВМС РФ”, – зазанчено в повідомленні.

Наразі з військової служби звільнений та перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим.

У липні 2016 року військовою прокуратурою Південного регіону йому повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408(дезертирство) та ч.1 ст.111(державна зрада).

Читайте також:
Прокуратура передала до суду справу командувача ЧФ РФ, який спричинив окупацію КРиму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна