Від сьогодні закордонні вживані авто подешевшали

 

Сьогодні, 1 серпня, набуває чинності закон про зниження ставок акцизного збору на вживані транспортні засоби до 31 грудня 2018 року. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада 31 травня, президент підписав його 4 липня.

Зокрема, знижено ставки акцизу на вживані авто:

  • до 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1000 куб. см;
  • 0,063 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1500 куб см;
  • 0,267 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 2200 куб. см;
  • 0,276 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 3000 куб. см;
  • 2,209 євро для авто з об’ємом двигуна понад 3000 куб. см.

Згідно з пояснювальною запискою, до 31 грудня 2018 року встановлюються знижені ставки акцизного податку на легкові авто та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі.

Також знижені ставки встановлюються на інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

Водночас ставки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та державою-агресором по відношенню до України, або ввозиться з території такої держави-окупанта та/або з окупованої території України.

Також ставки не застосовуються на авто вироблені до 1 січня 2010 року та ті, що ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду у кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.

Читайте також:
Президент підписав закон про здешевлення вживаних іномарок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна