Уряд підвищив зарплати Порошенку, Гройсману і міністрам

 

Кабінет Міністрів встановив нові посадові оклади президенту України – у розмірі 28 тис. грн. і прем’єр-міністру – 20 тис. грн. Відповідне рішення, ухвалене на засіданні уряду 27 липня, опубліковано на сайті Кабміну.

“Постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 травня 2016 року”, – йдеться в повідомленні, тобто посадовці отримають доплату “заднім числом”.

Востаннє зарплату прем’єрові підвищували в грудні 2015 року на 25% – до 8,3 тис. грн.
Зарплата президента становила 140% від зарплати прем’єра.

Нинішнім документом скасовується постанова, що прив’язує зарплату президента до зарплати прем’єра.

Крім окладів президента і прем’єра, постанова встановлює рівень оплати праці керівників державних органів, на яких не поширюється закон про держслужбу.
Так, глава адміністрації президента отримуватиме 18 тис. грн., перший віце-прем’єр-міністр – 18 тис. грн., віце-прем’єр-міністри – по 17 тис. грн., міністри – по 16 тис. грн. Секретар Ради національної безпеки і оборони отримуватиме 18 тис. грн., а голова Антимонопольного комітету – 13 300 грн.

Як відомо, з 1 грудня 2015 року відбулося підвищення посадових окладів на 25% по всій сітці державних службовців. Крім того, підвищення окладів для працівників бюджетної сфери також становило в минулому році 25%.
У Кабінеті Міністрів підкреслювали, що посадові оклади не підвищувалися з 2008 року.

Читайте також:
Зарплата Порошенка різко зросла через збільшення заробітку Яценюка

Останнім наказом спікер Гройсман підняв депутатам зарплату до 17,5 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна