У Кривому Розі послідовно плюндрують могили й меморіали героїв АТО

 

У Кривому Розі минулих вихідних невідомі сплюндрували пам’ятники на могилах двох учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Про це поінформувала сестра Гайдука Іляна Віскаліна.

За її даними, невідомі повалили пам’ятник на могилі Іллі Гайдука і погнули пам’ятну дошку на могилі Геннадія Дощенка. Окрім двох сплюндрованих, зловмисники намагалися пошкодити ще один пам’ятник на кладовищі.

Рідні порушують питання про охорону цвинтаря, де поховані бійці АТО, повідомляє “Радіо Свобода”.

Іляна Віскаліна зауважує, що цей інцидент з пошкодженням пам’ятників бійцям АТО має бути розслідуваний в одному кримінальному провадженні ще з низкою схожих фактів, серед яких: спалення могили бійця ДУК Андрія Козюбчика (“Ореста”), поплюження графіті Небесної сотні в центрі КРивого Рогу, руйнування меморіалу героям АТО в Тернівському районі міста, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою герба України та патріотичної стели на в’їзді до міста тощо.

“Ці справи треба об’єднати і розглядати як серію вчинених цинічних злочинів… Я схиляюсь до думки, що в місті працює організація”, – вважає сестра загиблого бійця.

Читайте також:
“Мурашки по шкірі”. У Дніпрі створили перший вуличний Музей АТО в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.