Нова прем’єр Британії провела розмову з Порошенком

 

Президент України Петро Порошенко провів першу телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей після її обрання на посаду, привітавши її з призначенням.

Співрозмовники обговорили актуальні питання двосторонньої та міжнародної співпраці в контексті рішення Великої Британії про вихід з ЄС, повідомляє прес-служба Банкової.

Президент висловив вдячність британському уряду за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Тереза Мей підтвердила, що позиція Великої Британії щодо санкцій проти Росії незмінна: санкції мають залишатися, поки не буде повністю виконано Мінські домовленості.

Глава уряду Великої Британії також наголосила на твердій відданості політиці невизнання анексії Криму з боку Росії.

Сторони висловили зацікавленість у розширенні економічної співпраці між Україною та Британією.

Під час розмови також обговорювалися питання продовження британської фінансової та експертної допомоги у впровадженні реформ в Україні та тренуванні Збройних сил України.

Глава держави запросив Терезу Мей відвідати Україну з візитом.

Читайте також:
Перші призначення нового прем’єра Британії: одіозний Боріс Джонсон очолив МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.